Kantoor voor Bewindvoering & Budgetbeheer

" Samen komen we er beter uit. "

 
 

Welkom op onze website!

Kantoor voor Bewindvoering & Budgetbeheer (Kantoor BnB) is een adviesbureau dat zich richt op mensen met een specifieke hulpvraag voor advies, begeleiding en ondersteuning bij het beheren van de financiële huishouding. Met een goed financieel overzicht en inzicht  kan betere afstemming plaatsvinden tussen inkomsten en uitgaven.

Door het opstellen van een budgetplan kunnen keuzes bewust en verantwoord  worden gemaakt. Dit voorkomt huidige en toekomstige financiële problemen.


Bewindvoering 

Indien een persoon van 18 jaar of ouder niet in staat is zijn financiële belangen te beheren, als gevolg van zijn lichamelijke of geestelijke toestand, dan wel door verkwisting of het hebben van problematische schulden kan de kantonrechter een bewindvoerder aanstellen die samen met de betreffende persoon het financieel beheer gaat voeren.


Bewindvoerders worden in alle gevallen benoemd door de kantonrechter. Ze moeten aan hem jaarlijks verantwoording afleggen.


Budgetbeheer

Een budgetbeheerder is een hulpverlener voor mensen die hun financiële huishouding (om wat voor reden dan ook) niet op orde hebben. Hij helpt u door inzicht te geven in uw inkomsten- en uitgavenpatronen. Op basis hiervan maakt hij samen met u een budgetplan dat is afgestemd op uw persoonlijke situatie en begeleidt u bij het opzetten van een goede thuisadministratie.

Bij budgetbeheer komt geen rechtbank aan de pas en is een volledige vrijwillige keuze van de klant.

Het uiteindelijke doel is dat u met tijdelijke ondersteuning en begeleiding zelfstandig en met zelfvertrouwen uw eigen financiële zaken weer kunt regelen en onder controle houden.

Configureer deze downloadwidget

Tarieven.docx (82.77KB)
Tarieven.docx (82.77KB)